Zeferan Restoran
AJWA Cappadocia, Anadolu uygarlıklarının binlerce yılı kapsayan lezzet yolculuğunu Zeferan Restoran’da “Yaşayan Mutfak” anlayışıyla buluşturuyor. “Her yemeğin bir hikâyesi vardır” sloganıyla yola çıkan ve dileyen tüm misafirleri mutfağın bir parçası yapan bu anlayış, Zeferan Restoran kalitesiyle yalnızca damak tadına değil beş duyuya hitap ediyor. AJWA Cappadocia misafirlerine “Yaşayan Mutfak” anlayışını “Şefin Heybesinde Bugün” konseptiyle yaşatan Zeferan Restoran’ın benzersiz lezzetleri için gerekli tüm malzemeler mevsimine uygun olarak seçiliyor.
Sazan ve yayın balığı gibi ürünler Avanos’tan, mevsimsel meyve ve sebzeler tesis bünyesindeki tarım bahçelerinden ve/veya Ürgüp ve çevresindeki yerel halk pazarlarından; süt ve süt ürünleri mandıradan, etler ise bölgenin hayvancılıkla uğraşan halkından günlük olarak ve yerinden bizzat şef tarafından temin ediliyor. Otelin kendi bünyesinde ürettiği ev yapımı reçel ve marmelatlar ise Azerbaycan’ın zengin tatlı kültürünü AJWA Cappadocia misafirlerine tanıtıyor.
Zeferan Restoran, dünya mutfağının yanı sıra otantik Anadolu yemekleri, Azerbaycan mutfağı ve Sinasos adıyla bilinen Mustafapaşa Köyü’ne ait göçmen mutfağının seçkin lezzetlerini de sunuyor. Alkol servisi bulunmayan Zeferan Restoran’da öğle ve akşam yemekleri için siparişler sabahtan alınarak gün içinde, tandır ve taş fırınlarında odun ateşinde ağır ağır pişirilip servise hazırlanıyor. Cam tavanlı bir orta avlu şeklinde tasarlanmış muhteşem bir mekânda hizmet veren Zeferan Restoran’ın dekorasyonu da bu lezzet yolculuğunu taçlandırıyor. Yöreye özgü sedirler, kilim desenli sandalyeler ve elektrikli gaz lambalarının asılı durduğu taş duvarlar otantik bir ziyafet için harika bir ortam yaratıyor.